Hebben we speciale dekbedden nodig in een camper?

U bevindt zicht nu hier op het camperplatform: Home chevron_right Hebben we speciale dekbedden nodig in een camper?

Je kan de dekbedden van thuis wel gebruiken, maar is niet altijd handig. Zeker als de vulling van dons is. Het kan dus wel raadzaam zijn om een tweede set dekbedden aan te schaffen voor in de camper. Denk dan aan een seizoenendekbed, die in twee delen op te splitsen is. Dan kan je wisselen wanneer het te warm is, maar ook als een deel te koud is. Het dikkere deel gebruiken bij echte kou en dan twee dekbedden zomer- en winterdeel op elkaar geeft de heerlijke warmte bij het reizen met temperaturen onder de15 graden in de nacht.

Een donzen vulling in een dekbed is niet het meest geschikte voor in de camper. Denk aan luchten en opschudden wat niet altijd goed mogelijk is. Kijk naar wat er mogelijk is als een goede vervanger van dons, maar wat goed blijft qua dikte en wat een zomer- en winterdeel heeft. Zo kan je gemakkelijke wisselen of combineren. Informeer bij de specialisten ook bij de hoezen die er omheen gaan in leuke tinten/kleuren. Er zijn namelijk veel soorten hoezen.

  • Een hoes met een rits aan de onderzijde.
  • De 100% katoenen hoezen (zeker bij heel erg warm weer).
  • Hoezen 90% katoen en 10% synthetisch materiaal (heb je minder kreuk).
  • Zie ook ’gebobbeld’ katoen (voelt eigenlijk nooit echt koud aan en kreukt niet)
  • Dekbedden met een vulling van katoen zijn zeer geschikt als zomerdekbed. Katoen zorgt er namelijk voor, dat vocht goed wordt opgenomen en de warmte wordt afgevoerd.

De juiste keuze van een dekbed met een passende hoes eromheen, geeft het welbehagen om lekker te kunnen slapen. Voor ieder is dat anders, maar denk hier wel over na. Het slapen in een camper of caravan voelt altijd anders dan in je bed in een huis of appartement.

Zie onze merken en dealers.